
Masterblends
Proef de smaak van onze speciaalzaak.
Nieuw! Onze Masterblends koffiebonen en koffiecups zijn nu verkrijgbaar bij Jumbo, Plus en Spar.
In de Simon Lévelt Masterblends komt een wereld aan smaken samen. De koffiebonen en koffiecups worden in Haarlem gemelangeerd en geroosterd tot een krachtige medium/dark roast, dark roast en extra dark roast.
Ontdek onze drie biologische smaken: Sparkle, Smooth en Supreme.
Verkrijgbaar in bonen (500 gram) en cups (10 stuks).
Sparkle
Ontdek deze sprankelende medium/dark roast koffiemelange met een heerlijk lange nasmaak.
Intensiteit: 9
Rijk - Aromatisch - Vol
Een aromatische en rijke koffie met een prettige body en een lange nasmaak. Proef de zoete tonen van karamel en een frisse sprankeling van citrus. Geniet van deze levendige en opwekkende koffie die jouw smaakpapillen doen tintelen.
Smooth
Ontdek deze soepele dark roast koffiemelange met een krachtige en volle smaak.
Intensiteit: 11
Vol - Intens - Gebalanceerd
Een volle koffie met een intense smaak. Proef hints van pure chocolade en het zoete van geroosterde hazelnoten. Deze soepele koffie is volledig in balans en is zeer geschikt voor het maken van een heerlijke cappuccino.
Supreme
Ontdek deze krachtige extra dark koffiemelange met een robuuste smaak en stevige bite.
Intensiteit: 12
Stoer - Robuust - Pittig
Een stoere, stevige koffie met een krachtige smaak. Proef kruidige tonen van laurier en ceder en de zachte bitters van pure chocolade. Deze koffie is robuust en aromatisch en heeft een pittige, intense smaak.
Masterblends koffiebonen en koffiecups
In onze Masterblends combineren we zorgvuldig geselecteerde arabica- en robustakoffiebonen met hoge cuppingscores die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De herkomst van de koffiemelanges varieert, waardoor elke variant zorgt voor een unieke en eigen smaakbeleving. Onze meesterblenders en branders roosteren de bonen precies zo lang en intens als nodig, zodat er een reeks van de mooiste dark roast blends ontstaat voor het zetten van de lekkerste espresso.
En dat alles 100% biologisch.
Premium Organic Coffee
Onze Masterblends bestaan grotendeels uit arabicakoffie. Arabica wordt gekeurd volgens de SCA-methode (Specialty Coffee Association). De koffiebonen worden daarbij beoordeeld op een schaal van 1-100 door middel van cupping: een gestandaardiseerde methode om koffie te evalueren. Alleen koffie met een score hoger dan 80 mag verkocht worden als specialty coffee.
Simon Lévelt arabicakoffies hebben altijd een minimale SCA-score van 80 en zijn biologisch. Daarom noemen wij het Premium Organic Coffee. Aan de arabicabonen worden biologische “Finest Natural Robusta” bonen toegevoegd met een hoge cupscore. Deze kwalitatieve robusta geeft de melange het gewenste krachtige smaakprofiel.
Recycle je met ons mee?
Het recyclen van capsules, dat hoort bij de zetmethode. Lever de capsules dus na consumptie in bij ons in de speciaalzaak, zo kunnen de capsules volledig gerecycled worden. Wij verzamelen ze in Haarlem in en eens in de zoveel tijd worden ze opgehaald door een gespecialiseerd recyclingbedrijf. Zij zamelen capsules in, vermalen ze en scheiden het aluminium van het koffieresidu. Het aluminium wordt vervolgens hergebruikt en het koffieresidu wordt omgezet in biogas en compost. Recycle je met ons mee? Haal je recyclezak op in de winkel en lever de lege capsules bij ons in.