Eén met de natuur

Ontdek onze duurzame ambities

Onze duurzame ambities

Onze koffie is 100%
biologisch

Op weg naar 100% biologische thee

Geproduceerd in balans
met mens en natuur

Verpakkingsvrij winkelen
in onze speciaalzaken

Yellow Bourbon
Brazillië

Lees meer

Fazendas Dutra
Brazillië

Lees meer

La Victoria Huila
Colombia

Lees meer

Wat is premium biologisch?

Simon Lévelt combineert duurzaamheid met smaak, daarom noemen wij onze kwaliteit premium biologisch. Door te kiezen voor biologisch, kiezen we voor de meest duurzame optie. Zo kunnen we ook in de toekomst blijven genieten van de mooiste koffie- en theesoorten.

Duurzaamheid staat op een prominente plek in alles wat we doen. Dit gaat van duurzame handelsrelaties tot innovatieve verpakkingsoplossingen. Van CO2-reductie en -compensatie tot biologische teelt. Wist je dat er elk jaar biologische koffies en theeën toegevoegd worden aan ons assortiment?

Wij helpen boeren de overstap te maken naar biologische landbouwmethoden zodat ons assortiment de komende jaren volledig biologisch is. Premium smaak, dat kan voor ons niet anders dan biologisch zijn. In ons ideale scenario is biologisch de norm, zodat we ‘biologisch’ niet meer hoeven te vermelden. 

Ons koffie assortiment is 100% biologisch, ons thee assortiment is 95% biologisch, dit zal binnenkort ook 100% biologisch zijn. 

Lees meer

Wat houdt biologische landbouw in?

Biologische landbouw biedt natuur en mens een gezond toekomstperspectief. Een biologisch product is gemakkelijk te herkennen aan het ‘groene blaadje’, het logo dat sinds 1 juli 2010 overal in Europa wordt gebruikt. Alleen biologisch gecertificeerde bedrijven die de biowetgeving naleven, mogen dit logo op hun producten gebruiken. Dus als je dit groene blaadje ziet, weet je zeker dat je een bioproduct in handen hebt.

  • Bij biologische landbouw worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt
  • Er wordt alleen organische compost van koemest, boombladeren en ander organisch restafval gebruikt om de bodem te verrijken
  • Ziekten en insecten worden op natuurlijke wijze bestreden en de boeren wieden met de hand.

Winkel jij ook verpakkingsvrij?

Onze losse koffies en theeën lenen zich uitstekend om verpakkingsvrij mee te nemen. Omdat een verpakking slechts een vervoermiddel is - die eenmaal thuis hoogstwaarschijnlijk in de prullenbak belandt - moedigen wij verpakkingsvrij winkelen aan. Op de deur van onze speciaalzaken vind je dan ook onze ‘neem-gerust-je-eigenverpakking-mee-raamsticker’.

Verpakkingsvrij winkelen is heel eenvoudig, het vergt alleen wat gewenning. Om ervoor te zorgen dat je altijd je eigen verpakking bij de hand hebt, kun je bijvoorbeeld een extra koffie- of theeblik in de auto of fietstas leggen of zet je het blik thuis klaar op een plek waar je het zeker niet vergeet, bijvoorbeeld naast je huissleutels.

Lees meer

Recycle je met ons mee?

Het recyclen van capsules, hoort bij de zetmethode. Lever je capsules na gebruik in bij onze speciaalzaak, zodat ze volledig gerecycled kunnen worden. Wij verzamelen ze in Haarlem, waar ze regelmatig worden opgehaald door een gespecialiseerd recyclingbedrijf. Dit bedrijf zamelt de capsules in, vermaalt ze en scheidt het aluminium van het koffieresidu. Het aluminium wordt vervolgens hergebruikt en het koffieresidu wordt omgezet in biogas en compost. Recycle je met ons mee? Haal je recyclezak op in een speciaalzaak bij jou in de buurt en lever je lege capsules bij ons in. 

Vind jouw winkel Lees meer

Recyclen wordt in de toekomst nog eenvoudiger

In de toekomst kun je jouw Simon Lévelt capsules gewoon bij het restafval weggooien. Dankzij een unieke samenwerking tussen Simon Lévelt, branchevereniging Koffie & Thee Nederland en negen andere koffiebedrijven (waaronder Nespresso, Illy, Ahold Delhaize Coffee Company, Beyers Koffie, CAPPAC, Jacobs Douwe Egberts, Nestlé, Euro Caps en UCC Coffee Benelux) wordt het recyclen van aluminium en plastic koffiecapsules een stuk makkelijker. Verenigd als Koffiecapsule Recycling Nederland zetten wij nieuwe stappen binnen de circulariteit van koffiecapsules.  

Door nu te investeren in de technologie bij verschillende afvalverwerkers, kunnen koffiecapsules straks via nascheiding uit het restafval worden gehaald en volledig worden gerecycled.
Deze stap brengt ons dichter bij een circulaire toekomst. Met deze innovatie maken we recyclen eenvoudiger én dragen we samen bij aan een duurzamere wereld.

Ontdek hoe jij jouw koffiecapsules kunt recyclen. 

Doe de postcodecheck

De smaak van premium biologische koffie

Al onze arabicakoffie is specialty coffee. Maar wat is dat nu eigenlijk? Specialty coffee verwijst naar een koffie van hoogwaardige kwaliteit. Delicaat in smaak, aromatisch en met een perfecte balans tussen zoetheid en rinse tonen. Q-graders keuren de koffie net als een sommelier wijn keurt. Alleen de beste arabicakoffies met een score boven de 80 krijgen het label specialty coffee en alleen deze koffies komen dus in ons assortiment. Specialty coffee die ook nog eens biologisch geteeld is, die vind je niet snel. Echt premium ben je als je bio bent, vinden wij. Dus laat ons maar zoeken naar die speld in de hooiberg. Het smaakt namelijk zoveel beter.

Lees meer

De smaak van premium biologische thee

Premium smaak, dat gaat voor ons ook over gelijkwaardige en duurzame handelsrelaties. Al jarenlang hebben wij rechtstreeks contact met de plantages. Wij stimuleren onze theepartners de overstap naar biologische landbouw te maken, zoals we dat in 1988 al deden bij de aankoop van Nilgiri thee van The Bombay Burmah Trading Corporation. Nog altijd kopen we deze thee bij hen in en mogen we met trots zeggen dat we 30 jaar geleden een van de eerste waren die biologische thee en koffie op de Nederlandse markt brachten.

Naast onze pure theeën weten we het beste uit smaken te halen door ze met elkaar te combineren. Alle gemengde losse thee die je bij ons vindt, is met aandacht gemelangeerd om de mooiste smaakcombinaties te creëren. Het resultaat? Heerlijke melanges zonder daarbij in te leveren op pure smaken.