
Simon Lévelt ook bij jouw supermarkt
Proef de smaak van onze speciaalzaak.
Shop
Shop
Shop
Shop
Premium Organic Coffee
Onze koffies bestaan grotendeels uit arabicakoffie. Arabica wordt gekeurd volgens de SCA-methode (Specialty Coffee Association). De koffiebonen worden daarbij beoordeeld op een schaal van 1-100 door middel van cupping: een gestandaardiseerde methode om koffie te evalueren. Alleen koffie met een score hoger dan 80 mag verkocht worden als specialty coffee.
Simon Lévelt arabicakoffies hebben altijd een minimale SCA-score van 80 en zijn biologisch. Daarom noemen wij het Premium Organic Coffee. Aan de arabicabonen worden biologische “Finest Natural Robusta” bonen toegevoegd met een hoge cupscore. Deze kwalitatieve robusta geeft de melange het gewenste krachtige smaakprofiel.
Recycle je met ons mee?
Het recyclen van capsules, hoort bij de zetmethode. Lever je capsules na gebruik in bij onze speciaalzaak, zodat ze volledig gerecycled kunnen worden. Wij verzamelen ze in Haarlem, waar ze regelmatig worden opgehaald door een gespecialiseerd recyclingbedrijf. Dit bedrijf zamelt de capsules in, vermaalt ze en scheidt het aluminium van het koffieresidu. Het aluminium wordt vervolgens hergebruikt en het koffieresidu wordt omgezet in biogas en compost. Recycle je met ons mee? Haal je recyclezak op in een speciaalzaak bij jou in de buurt en lever je lege capsules bij ons in.